Sep
20

Upin & Ipin beraya bersama pemenang peraduan “Kita Punya Raya TV9″

Share : Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0LINE it!

 

Wah, masih tak habis-habis lagi cerita pasal hari raya. Rayakan sebulan, betul tak?

Betul, betul, betul – Ipin

Kali ini, kisah mengenai peraduan “Kita Punya Raya” anjuran TV9 yang pernah disiarkan di TV9 semasa bulan puasa yang lalu. Peraduan ini memerlukan kawan-kawan melukis gambar Upin & Ipin dan sertakan slogan kenapa Upin & Ipin patut datang beraya ke rumah. Gambar yang paling kreatif beserta slogan yang menarik akan dipilih sebagai pemenang.

Maskot Upin & Ipin diserbu

Abang Ainur, pengacara Karnival Upin & Ipin
turut memeriahkan suasana

Banyak betul penyertaan yang diterima sehingga juri tak tahu nak pilih yang mana sebagai pemenang. Akhirnya, penyertaan dari adik yang berasal dari Cheras ini telah dipilih sebagai pemenang. Tahniah diucapkan!

Sebagai pemenang, adik yang bertuah ini telah dapat beraya bersama Upin & Ipin dirumahnya sendiri. Wah, seronoknya dapat beraya bersama Upin & Ipin. Kedatangan Upin & Ipin disambut dengan meriah dan luar biasa sekali. Walaupun, keluarga pemenang tidak memaklumkan kehadiran Upin & Ipin kepada jiran tetangga tetapi kehadiran Upin & Ipin seolah-olah dinanti oleh penduduk di situ.

Suasana ketika memberi duit raya

Kek Istimewa Upin & Ipin TV9

Kehadiran maskot Upin & Ipin disambut dengan tepukan gemuruh kerana kebanyakan dari penduduk di situ pertama kali bertemu dengan Upin & Ipin. Pelbagai aktiviti bersama maskot seperti permainan dan tarian chicken dance dilakukan sebelum acara memotong kek bersama pemenang. Bukan pemenang sahaja yang diraikan, tetapi jiran tetangga juga dihidangkan dengan pelbagai juadah hari raya. Sebelum mengakhiri sesi beraya bersama Upin & Ipin, semua adik-adik diberi duit raya oleh Upin, Ipin dan TV9.

Pemenang bersama maskot Upin & Ipin

Bergambar bersama keluarga pemenang

657 total views, 3 views today


Post comment

CommentLuv badge

Facebook

Puteri

Recent Posts

Recent Comments

300X600_YOUTUBE

Les’ Copaque Channel